Akcija!

PROFESOR ŽELJE

814.00 дин. 651.00 дин.

„Obziran, čak nežan, stilski uglađen roman o paradoksu muške želje, o onoj razdirućoj strasti koja može dovesti do sreće ali je ne može preživeti.“

New York Times Book Review

 

Prevodilac: Eli Gilić, Povez: TVRD, Format: A5

„Filip Rot je odličan istoričar savremene erotike.“                                                 

Milan Kundera

„Duboka knjiga koja zaokuplja… Odiše velikom lepotom, humanošću i nežnošću.“

                                                                                                                         Sunday Telegraph

 „On piše veoma dobro. Proza mu je istovremeno otmena i divlja. Može da bude duhovita, nežna i brutalna u samo jednom odeljku.“

Melvin Brag

„Nesumnjivo izvrstan i vredan roman.“                                                       

Spectator

Kao student, David Kepeš nazvao je sebe „bludnikom među učenjacima, učenjakom među bludnicima“. Nije znao koliko je ta deviza proročanska – ili koliko će ga prokleti. Kako Filip Rot prati Kepeša od doma njegovog detinjstva do prostranih divljina erotskih mogućnosti, od ljubavnog trougla u Londonu do agonije usamljenosti u Njujorku, tako stvara izuzetno otmen, dirljiv i često urnebesan roman o nedoumicama zadovoljstva: gde ga tražimo, zašto bežimo od njega i kako se borimo da sklopimo primirje između dostojanstva i želje.

O autoru

Filip Rot Dobitnik Pulicerove nagrade za roman Američka pastorala, Nacionalne medalje za umetnost, Zlatne medalju za fikciju, najznačajnijeg priznanja Američke akademije za umetnost i književnost. Dvostruki je dobitnik Nacionalne književne nagrade  i Nacionalne nagrade kruga književnih kritičara. Tri puta je bio laureat nagrade PEN/Fokner. Njegov roman Zavera protiv Amerike je 2005. dobio Nagradu Američkog udruženja istoričara. Rot je takođe laureat dva najprestižnija PEN-ova priznanja: PEN/Nabokov 2006. za „opus neprolazne originalnosti i izuzetne umetničke veštine“, i  PEN/Sol Belou nagradu 2007. za najviši domet u američkoj fikciji, koja se dodeljuje piscu koji se „svojim umetničkim delovanjem tokom čitavog trajanja karijere svrstava u najviši domet američke književnosti“.

 

Paideia je do sada objavila sedam Rotovih romana: Udala sam se za komunistu, Uniženje, Zbogom, Kolambus i pet kratkih priča, Profesor želje, Ogorčenost, Nemeza i Ljudska ljaga.

Uporedi

Opis

Autor: FILIP ROT

Komentari

Još nema ocena.

Samo ulogovani korisnici koji su kupili ovo izdanje mogu ostaviti ocenu.